Περιηγηθείτε ανώνυμα online με το Anonabox

Anonabox

 

Μία ομάδα developers ελπίζει να βοηθήσει στο μεγάλο ζήτημα της ανωνυμίας στο Internet, με μία συσκευή που έχει την ονομασία Anonabox. Ήδη έχουν δημιουργήσει σχετική σελίδα στο Kickstarterκαι ευελπιστούν με την βοήθεια αρκετών bakers να κάνουν τα σχέδια τους πραγματικότητα.

Το Anonabox “διαφημίζεται” ως “one-stop solution for anonymous web browsing” και βασίζει τη λειτουργία του στο ανοιχτού κώδικα λογισμικό που είναι γνωστό με την ονομασία Tor, το οποίο κρυπτογραφεί τις δραστηριότητες του χρήστη στον Ιστό.
Αν και χρειάζονται κάποιες τεχνικές γνώσεις για την ενσωμάτωση του Tor, το Anonabox υπόσχεται λειτουργία plug-and-play. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο, από το να συνδέσετε τη συσκευή απευθείας στο router σας, και στη συνέχεια να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στο Anonabox ενσύρματα ή ασύρματα (μέσω WiFi) για να απολαμβάνετε ασφαλή σύνδεση στο Internet. Τα 64MB αποθηκευτικού χώρου και ο επεξεργαστής των 508MHz, είναι υπεραρκετά σύμφωνα με τους developers για να χωρέσει το Tor και να τρέξει απροβλημάτιστα χωρίς καθυστερήσεις.

Σε συνέντευξη του στο Wired, ο developer August Germar εξηγεί τη σχεδίαση της συσκευής, καθώς και το τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτού του είδους το hardware ακόμα και “στις πιο ευαίσθητες διεθνείς καταστάσεις”. Επίσης μιλάει για τη χρήση της micro-USB υποδοχής ως πηγή τροφοδοσίας για τη συσκευή, καθώς και για το σχεδιασμό του Anonabox με τις στρογγυλεμένες γωνίες, που επιτρέπει στο χρήστη να κρύψει εύκολα τη συσκευή, ακόμα και σε πτυχώσεις του σώματος (π.χ στη μασχάλη να φανταστούμε; ) όπως επισημαίνει ο Germar. Επίσης αν χρειαστεί, μπορεί να καταστραφεί πολύ εύκολα.

Η ομάδα πίσω από το Anonabox ζήτησε αρχικά χρηματοδότηση $7500, αλλά το εγχείρημα έφτασε ήδη τα $214.060 και με 28 ακόμη μέρες να απομένουν. Πριν ήταν δυνατή η απόκτηση μίας τέτοιας συσκευής με $45, αλλά τώρα απαιτούνται $51.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο